מחקר שבוצע ביחידה להפריה חוץ גופית (IVF) בבית החולים שיבא, בשיתוף עם בית החולים בריגהם שבארה”ב וחוקרים מאוניברסיטת הרווארד, נמצא כי ישנו קשר הדוק בין צריכת משקאות ממותקים לבין הסיכויים להצלחת טיפולי ההפריה החוץ גופית.
המחקר נערך בין השנים 2014-2016 והשתתפו בו 340 נשים העוברות טיפולי IVF.
הנבדקות נשאלו לגבי הרגלי צריכת השתייה שלהן בדגש על שתיה מתוקה, קפה, תה, שוקו, משקאות אנרגיה, מי ברז, מים מינרלים ומשקאות דיאט. בנוסף לכך, נבדקו משתנים שונים בנוגע לביציות שלהן – כמה ביציות נשאבו, כמה מתוכן היו בשלות, כמה הופרו בפועל וכן כמות העוברים שהיו באיכות טובה. כמו כן, החוקרים בדקו את שיעור ההשתרשות ברחם וכן את אחוז ההריונות והלידות.
הממצאים הראו כי בקרב הנשים אשר צרכו משקאות ממותקים נמצאה ירידה בכל המשתנים שנבדקו.
החוקרים מצאו כי לנשים אשר צרכו משקאות ממותקים בתדירות גבוה הייתה ירידה משמעותית בכמות הביציות שנשאבו, בכמות הביציות שהצליחו להפרות וכן בכמות העוברים באיכות גבוהה לאחר גירוי שחלתי (ovarian stimulation), כל זאת בהשוואה לנשים אשר לא צרכו משקאות ממותקים.
בנוסף, חמור מכך, נמצא כי הסיכויים שלהן להרות נמוכים ב- 20% וכן הסיכון להריון כימי* והפלה היה גבוה פי 3.5. לבסוף נמצא כי לאותן נבדקות אשר צרכו כוס אחת ביום של שתייה ממותקת סיכוי נמוך ב12% להצלחה של טיפולי ה- IVF, ולנשים אשר צרכו מעל כוס אחת, סיכוי נמוך ב-16% להצלחת הטיפול.
קבלה במרפאות בנס ציונה ורמת גן
*הריון כימי הוא עלייה של הורמון בטא HCG בבדיקת דם, אבל מבלי שנצפה בשום שלב שק הריון ברחם בבדיקת אולטרסאונד.
כידוע, טיפול IVF הינו תהליך מאתגר ומורכב אשר מצריך מהאישה משאבים פיזיים ונפשיים רבים. על כן, מומלץ למזער עד כמה שניתן את הגורמים החיצוניים שעשויים לעכב ולהקשות על תהליך ההפריה, ההשתרשות ומהלך ההיריון התקין.
כלומר, על ידי שינוי הרגלי השתייה והפחתה של משקאות ממותקים, ניתן לשפר את סיכויי ההצלחה של טיפולי הפוריות.
ההמלצה שלי אליכן – הרבו בשתיית מים ותה (עדיף תה צמחים וללא קפאין).
ובשביל הנפש – אפשר כוס אחת של שתייה מתוקה בסופ”ש 🙂
להנחיות נוספות לגבי תזונה תומכת IVF וכן להתאמת צמחי מרפא לנשים המבקשות להרות, ניתן ליצור איתי קשר:
בנייד 054-7647236
בפייסבוק “מעיין פנחסי רפואה סינית”
במייל [email protected]
המחקר פורסם בכתב העת היוקרתי Fertility and Sterility.
קישור למאמר: https://www.fertstert.org/article/S0015-0282(17)31911-8/fulltext